Forårs tekst

En kort introduktion.

Cannabis planten er en fantastisk plante/art som vokser vildt i mange forskellige områder her på vores skønne planet, Cannabis planten relation til os mennekser er lang, kompleks og vævet ind i vores udvikling og historie.

Skal man forstå de forskellige “grupper” varianter som man har klassifikeret Cannabis planter ind i, kan man bruge tilpasning og udvikling af Cannabis planten til at klare de klimatiske forhold som de vokser under, ved at være omstillings parat og god ven med menneskeheden har cannabis planten rejst hele jorden rundt og tilpasset sig til de lokale forhold.

Cannabis Indica.

Cannabis Indica kaldes også “drug type cannabis” og stammer fra Hindu kush og Himalaya bjergende, hvor de tradionelt har været brugt til at producere Charas og hash.

Klimatiske forhold som forår, sommer og efteråret findes i Himalaya området her har cannabis planten som tilpasset sig og har udviklet en kortere blomstrings tid. Det højere THC indhold som ses i landrace Indica sorter skyldes at de mennesker som bor i Himalaya regionen har udvalgt planter der er rige på THC og et resultat med mennesker interaktion med Cannabis planten.

Cannabis frø fra indica planter producere lavstammede og robuste planter med brede fingre blade og højt indhold af THC.

Indica planten vil vokse så længe den modtager mere end 12-14 timers dagslys, når dagslyset i efteråret er under 12 til 14 timer dagligt vil Cannabis indica starte sin blomstring. I første omgang vil planten doble dets højde og efterfølgende færdig blomstre på 8-10 uger.

Modsat Cannabis sativa frø kræver Cannabis indica frø ikke de samme høje temperaturer for at trives og har en kortere blomstringstid, hvilket betyder at den kan vokse udendørs i tempererede zoner som Nordeuropa og Nordamerika. Dog vil det ofte være svært at få rigtige gode resultater udendørs her i Norden da efterårets våde og fugtige vejr ofte er et problem.

Indendørs dyrkning under kunstlys anbefales, også indendørs vil planten ofte doble dets højde når lystimer sænkes fra 18 timers vækst til 12 timers blomstring. Denne periode hvor planten bliver dobbelt så stor

I dag er mange af de oprindelige Cannabis indica varianter blevet blandet med sativa varianter og der findes et utal af indica / sativa hybrider hvor det bedste af de to varianter er blevet blandet.

Hos Copenhagen Seed Company arbejder vi med indica sorter og vores udvalg af Cannabis frø dem med højt producent indica der udviser klassike indica egenskaber

SATIVA.

Cannabis sativa stammer oprindelse fra Sydøstasien, hvor de oprindeligt har været brugt til mange formål; udvinding af fibre og olie samt rekreative og spirituelle formål. Grundet plantens mange gavnlige formål, har Cannabis frø fra sativa planter igennem de sidste mange hundreder af år spredt sig til det meste af verdenen, hvor de oprindelige sorter nu er blevet blandet med lokale varianter for at kunne adaptere sig til miljøet.

De oprindelige Cannabis Sativa frø kendetegnes ved at trives bedste omkring ækvator hvor der er lige mange timer med lys og mørke, og hvor de producere enorme planter med fine smalle fingre blade og højt indhold af THC.

Cannabis Sativa frø er meget lyssensitive og vil være i vækststadiet så længe den får mere end 12 timers lys i døgnet, dette betyder at den kun kan dyrkes udendørs i tropiske eller subtropiske egne hvor lystimerne dagligt er under 12 timer i blomstringsperioden.

Cannabis sativa frø egner sig derfor kun kun til indendørs dyrkning på vores breddegarder, da planten ikke vil gå i blomst før meget sent på året og aldrig blomstre færdigt.

Dette kan dog lade sig gøre med kunstlys hvor lystimerne kan kontrolleres. Under kunstlys vil rene Cannabis sativa frø blomstre i 12-24 uger når lyset sættes til 10-12 timer dagligt.

Mange af de oprindelige Cannabis sativa varianter er blevet blandet med indica varianter for at gøre de dem mindre og reducere den lange blomstringstid. Dette er gjordt for at gøre det lettere at dyrke sativa dominante cannabis frø indendørs. I dag findes der et utal af indica / sativa hybrider hvor det bedste af de to varianter er blevet blandet.

Hos Copenhagen Seed Company arbejder vi primært med hybrider af sativa og indica og vores udvalg af Cannabis Sativa frø er de varianter der er kendetegnet ved at have sativa egenskaber.

Vores Tropical Snow er et godt eksempel på en tropisk sativa tæmmet af en indica fra hindu kush bjergene, der overvejende læner sig imod sativa dominerende træk.

AUTOFLOWER.

Autoflower cannabis (Cannabis ruderalis) adskiller sig markant fra de traditionelle cannabis varianter (Cannabis indica og Cannabis sativa) idet at disse planter automatisk begynder at blomstre efter 2-3 ugers vækst – uanset mængden af lystimer. Årsagen til dette skyldes at Cannabis ruderalis oprindeligt stammer fra Sibirien hvor miljøet er meget hårdt. For at sikre sig overlevelse i den barske natur har Cannabis ruderalis planten tilpasset og adapteret sig til miljøet og udviklet et autoflower gen – der sikre blomstring og formering uanset lystimer og temperaturer.

Den korte vækstperiode betyder at Autoflower cannabis ofte vil fremstå som dværgplanter, da blomstringen automatisk går i gang efter 2-3 uger. Den typiske blomstringstid er ca. 10 uger, hvilket betyder at planten kan høstet ca. 12 uger efter spiring.

Den korte vækstperiode samt hurtige blomstringstid har gjort autoflower cannabis til en meget populær variant blandt mange dyrkere, da de stort set kan dyrkes alle vegne, ikke fylder for meget og samtidig giver hurtige og gode resultater.

De første autoflower varianter der blev arbejdet med i avlsarbejde, var kendetegnet ved at være meget små og kun indeholde en smule THC, men gennem årene er der blevet blandet både indica og sativa ind i mange varianter, hvilket betyder at både størrelse og indholdet af THC er væsentligt højere i nutidens autoflower hybrider end i de oprindelige ruderalis varianter.

Hos Copenhagen Seed Company har vi arbejdet med Autoflower avl i mange år, og har i dag et bredt udvalg af autoflower cannabis frø der især egner sig til det nordlige klima, men som også vil give utrolige resultater indendørs eller i væksthus.

Regulære Cannabis og Skunkfrø.

Alle Cannabis varianter, cannabis sativa, Cannabis indica og Cannabis ruderalis har to forskellige køn. Når blomstringen begynder vil hunplanten udvikle blomster/topskud og han planten vil udvikle små blomster der afgiver pollen, der bestøver hun plantens blomster og sikre sig overlevelse ved at udvikle frø.

Når der dyrkes Cannabis med henblik på at lave blomster/topskud er det vigtigt at fjerne han planterne, så blomsterne udvikler sig til store blomster/topskud i stedet for at begynde at sætte frø. Igennem årtusinder er dette blevet gjort ved fysisk at fjerne han planter, men dette er ofte besværligt og tidskrævende og har en stor fejlmargin. Frø der både indeholder han- og hunplanter kendes som regulære Cannabisfrø. Det er ikke muligt at identificere et han fra et hun frø.

Feminiseret Skunk og Cannabisfrø.

Feminiseret cannabis frø er frø hvor du kun for hun planter, for 20 år siden var feminiseret frø en revolution inden for cannabis frø branchen. I dag er feminiseret cannabis frø, standarden og de bedst sælgende, cannabis frø.

Mange er forvirret omkring hvad og hvordan feminiserede frø laves og i nogle tilfælde går der fejlagtige rygter omkring gensplejsning. I virkeligheden er processen med at producere feminiseret frø ret smart og sker ved at man snyder planten og for en hun plante til at producere pollen der kun indeholder X kromosomer. Når man så bestøver andre hun planter med pollen der kun indeholder X kromosomer, vil 99.8% af alle frøene blive til hunplanter.

Der findes mange forskellige metoder og tricks til hvordan man for en hun plante til at producere pollen der kun indeholder X kromosomer ingen af dem beror på gensplejsning, men en dyb forståelse for cannabis planters hormon system og hvordan man påvirker dette til ens fordel.

Benytter man pollen fra en naturlig selvbestøvet hun plante til at bestøve en anden hun plante, vil 99,8% af frøene være hunplanter og takket være denne methode produceres feminiseret cannabisfrø.

FORÅRS ARTIKEL

Foråret nærmer sig og antallet af solskins timer stiger og vejret bliver varmere – og begyndelsen på dette år’s udendørs cannabis sæson.

Det summer af forventinger, planer og drømmen om at blive selvforsynende med hjemme-produceret cannabis. Der købes nye potter, jord, frø og gødning – og målet er altid det samme, store saftige topskud der klisteret ind i krystaller. Foråret er den periode, hvor der sås og man skal være ekstra opmærksom på de små spæde planter. Forhindringerne lurer : snegle vil sikkert prøve at æde dine planter – nogen farmere glemmer at vande – nogen vander for meget…

Al god cannabis starter med frøet – og mange garvet udendørs dyrkere har brugt mange af vinterens mørke timer på at studere nye og spændende sorter de skal prøve – de kan næsten ikke vente med at komme igang. Typisk dyrker den lidt ældre udendørs dyrker klassisk Danske pot – planterne bliver meget store, og starter med at blomster i slut juli/start august. Mange er også hoppet med på moden og dyrker autoblomstrene cannabis sorter, de er hurtigere færdig, mere potente og er feminiseret, hvilket betyder at alle frøene er THC producerende hun-planter.

Cphseeds Anbefaler:

Brutalis –

Critical 2.0 –

Snow Queen –

Copenhagen Kush – autoflower varianten.

Cphseeds Anbefaler til medicinsk :

CBD SMLE

GERNE ET BILLEDE AF FRØPOSE

Når valget er truffet på, hvilken cannabis frø/sorter man vil dyrke, er det vigtig at man følger de gamle råd om, at man venter med at plante ud, til der ikke længere kommer nattefrost.

Dette gælder specielt for autoblomst-sorter der er færdige på ca. 70 til 80 dage fra frøet er spirret.

Hvad du har brug for:

Det mest solrige sted i haven, med god læ.

Kvalitets jord, som light mix.

Anvend god gødning, fra Big Plant Science.

Kig til dine planter, hver dag, bliv venner med dem. Opmærksomhed og nærvær.

GERNE ET BILLEDE AF F:EKS DIT RELEVANTE PRODUKT

Hvordan spirer du frøene?

Ofte lægges frøene ned i et glas med rigeligt vand og stilles lunt og mørkt – efter 1 til 3 dage er frøet spirret. Dette ses ved at der stikker en hvid hale ud af frø-skallen, dette er plantens rodsystem som plantes ned i jorden, hvor frø skallen peger opad, så dybden typisk er 1.5 cm.

Jorden holdes fugtig i den første uge og der vandes sparsomt så overjorden lige fugtes og du sikrer at den ikke tørre ud. Når planten er etableret i potten bruger mange tricket med lige at løfte potten efter de har vandet for at mærke hvor tung potten er, når potten så vejer markant mindre, er det tid til at vande igen. Typisk tilsætter de fleste udendørs dyrkere først gødning til vandet når planterne er ca. 14 dage gammel.

Beskyt dine planter mod skadedyr, det er specielt snegle der volder store problemer udendørs:

Det er specielt når planterne er små at man skal fjerne alle typer snegle.

Ukrudt skal også holdes nede og fjernes i og omkring planterne. For meget ukrudt hæmmer også selve plantens vækst og ødelægger afkastet i den sidste ende.

Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.