Afsløre skunk, her er alt hvad du behøver at vide om cannabis

Afsløre skunk, her er alt hvad du behøver at vide om skunk

Forskellige former for cannabis varierer i styrke, hvor skunk typisk er den stærkeste. Det kan være svært at forstå, hvad en tekst handler om, og det kan også være svært at få styr på det. 

Med så mange forskellige betegnelser indenfor produkter, såsom skunk, weed eller cannabis, kan de hurtigt blandes og have samme betydning.

Denne artikel diskuterer den gennemsnitlige størrelse af en skunk. Cannabisfrø findes i mange forskellige varianter, hvoraf nogle er cannabisfrø. Cannabisfrø er kun én type cannabisfrø, og alle weedfrø er medlemmer af cannabisfamilien. 

Vi giver også mere information om hashfrø, dyrkningsmetoder og forskellene mellem potte og hash. Du kan også være interesseret i at lære om forskellige måder at bruge cannabis på, såsom at tilberede skunk-te.

Hvad er skunk?

Når man overvejer størrelsen af en hamp, er det vigtigt at tage højde for de forskellige faktorer, der er involveret. Ifølge Sundhedsstyrelsen er cannabis et beroligende middel, der er i samme kategori som hash og GHB. 

Cannabis refererer til en gruppe planter, der inkluderer skunk, marihuana, hash og cannabisolie. Disse er de mest almindelige former for cannabis.

Cannabisplanter, der bruges til at producere hash, har et højere THC-indhold end andre planter. Forkortelsen står for tetrahydrocannabinol, som er en af varianterne af de såkaldte cannabinoider. THC-koncentrationen i hash refererer til mængden af tilstedeværende psykoaktive stoffer. 

THC er således det stof i planten, der giver eufori. Skunk indeholder typisk 10-30 procent THC, hvorimod hash typisk indeholder 10-40 procent THC. Det typiske koncentrationsniveau for hampplanter er 15 procent.

Skunk kan dyrkes både indendørs og udendørs. Dog ser man ofte, at det sker i et såkaldt skunk-laboratorium, som kan være på en nedlagt gård. Her bruges kunstigt lys og kunstvanding for at opretholde planternes vækst ved at give dem optimale forhold. 

Produktionen af dette lægemiddel er baseret på tørrede topskud og blomster fra hunplanter. Styrken af skunk opnås gennem planteavl og dyrkning.

Læs ågso: Guide: Bedste opskrifter på skunk te 109

Historien om skunk

De første historiske referencer til cannabis som et rusmiddel kommer fra Kina. 

I sin berømte farmakopé fra 2000 f.Kr. nævner kejser Shên-Nung plantens psykiske virkninger. Det ser ud til, at Helena i det antikke Grækenland gav Telemachus cannabis som gave, mens Herodot forsyner os med detaljerede beretninger om skyternes brug af cannabis i begravelsesceremonier. 

Rituel brug af cannabis er kendt i nogle gamle religioner, herunder hinduisme og zoroastrianisme, såvel som blandt asiatiske shamaner.

I Afrika syd for Sahara op til det 19. århundrede blev cannabis indtaget i form af tørrede blade. Cannabis blev bragt til Vesten i det 16. århundrede. Portugiserne bragte cannabisplanten til deres kolonier i Brasilien, mens spanierne dyrkede planten i Chile.

Dette førte til, at planten blev bredt distribueret over hele Amerika. Brugen af cannabis i det nordøstlige Brasilien har spredt sig nordpå til Venezuela, Panama og Mexico, hvor navnet “marihuana” oprindeligt kom fra. 

I løbet af 1800-tallet var indiske kontraktarbejdere de første til at bruge hamp som rusmiddel i de britiske kolonier på de caribiske øer. I både Caribien og Indien sørgede briterne for at regulere og beskatte salget af cannabis.

Cannabis blev introduceret til USA’s sydstater fra Trinidad og Jamaica, og i 1900 var det et almindeligt rusmiddel i miljøer som New Orleans, hvor jazzmusik var begyndt at dukke op. 

Mexicanske landarbejdere bragte både cannabis og navnet marihuana til de sydlige stater. Kommunikation blev senere tæt forbundet med jazzmusik.

Jazzscenen i Amerika populariserede også brugen af cannabis i Europa. I Frankrig blev brugen af hash almindeligt kendt efter Napoleons invasion af Egypten. I 1845 etablerede en gruppe kunstnere i Paris Club des Hachichins, også kendt som Hashrygers-klubben. 

Denne klub blev oprettet for at fremme brugen af hash som et middel til kunstnerisk udtryk.

Som forfattere har Alexandre Dumas og Charles Baudelaire begge leveret livlige skildringer af narkotikaforgiftning i deres respektive romaner, Greven af Monte Cristo og De kunstige paradiser. 

I Asbjørnsen og Moes folkeeventyr Giske falder en kone i søvn i en hampemark og oplever en sindstilstand, der ligner psykedelisk rus.

Grækenland var en vigtig producent af hash i midten af det nittende århundrede, med betydelig eksport til Egypten og andre lande. Brugen af hash var især udbredt i kystbyer, og ofte knyttet til den populære rebetikamusik. 

Det er værd at bemærke, at brugen af cannabisprodukter også dukkede op i England i det nittende århundrede.

Ydermere bragte immigranter fra kolonierne i det tyvende århundrede deres cannabistraditioner med sig. Siden 1960’erne har brugen af cannabis været forbundet med nye kulturelle og politiske strømninger. 

Forskellige cannabispræparater er blevet brugt til medicinske og rekreative formål.

 

 

Skunkfrø er altid cannabisfrø

Når man diskuterer skunkfrø, er det vigtigt at bemærke, at de henviser til cannabisfrø. Skunk er simpelthen et udtryk, der bruges til at beskrive en bestemt type cannabis. Hamp er en cannabisvariant af høj kvalitet med hensyn til dens effektivitet. 

Al cannabis er produceret af Cannabis Indica eller Cannabis Sativa plantesorter, samt fra en hybrid af disse to planter kaldet ruderalis.

Sativa skunk er en af de mest udbredte varianter af marihuana i dag. Selve Skunk-planten er en krydsning mellem to forskellige stammer. Det er blevet muligt at skabe en plante med et højere THC indhold, hvilket giver en mere udtalt euforiserende effekt. Skunkfrø skal typisk dyrkes under varme, godt oplyste forhold for at trives.

Forskellige former for skunk

Der er forskellige typer cannabis, der tilbyder forskellige muligheder inden for skunk-kategorien. Cannabis Sativa-planten producerer en marihuana-stamme kaldet sativa skunk, der har et højere THC-indhold end nogle andre stammer. 

Den mest populære form for skunkfrø i dag er den med det højeste indhold af psykoaktive stoffer. Du finder også Cannabis Indica, som har et lavere THC indhold end Sativa skunk.

Denne variant af cannabisplanter har et højere indhold af cannabidiol, som er et ikke-psykoaktivt stof. Dette stof hjælper med at forsinke nedbrydningen af THC i den menneskelige krop. Det vil også være med til at modvirke effekten af euforisk forgiftning. 

Cannabis Ruderalis er den sidste type cannabis, du finder. Den har et lavt THC-indhold og er i stand til at modstå hårdere klimaer end de andre typer cannabis.

Det krydses normalt med Cannabis Sativa, og det gælder mange cannabisvarianter, da Indica og Sativa normalt krydses med hinanden.

Forbrugsmåder- Hvordan bruges skunk?

Cannabis indtages på mange forskellige måder, som alle involverer opvarmning af plantematerialet for at decarboxylere THCA til THC. Mange formularer er tilgængelige.

Vi kan se på andre former for hash, der indtages på samme måde som skunk. For når det kommer til hash og skunk, er der nogle tydelige ligheder mellem de to stoffer. Den mest almindelige måde at indtage skunk på er ved at ryge det, hvilket giver den hurtigste berusende effekt. Nogle vælger også enten at spise eller drikke skunk, hvilket kan gøres på forskellige måder.

Ved rygning rulles jointen op, da skunken blander sig med tobakken. For at rulle en joint med fælles papir og filterspidser skal du blande skunk og tobak sammen. Dette vil skabe den ønskede effekt. Filterspidser hjælper med at holde tobakken oppe i et led, mens det også giver et filter i bunden af fugen. 

Dette forhindrer tobakken i at blive indåndet direkte, og holder også leddet i at blive for varmt. Hvis du ikke bruger et filter, kan tobak falde ind i munden, når du ryger. Det er også muligt at indtage skunk ved at spise det, udover at ryge det.

Mange vælger at bage skunk brownies, som minder om hashkager. På den måde kan du indtage skunk og få en euforisk effekt, men uden at skulle ryge det. Det er også muligt at drikke skunk ved at producere skunk te. Te er mindre effektivt end rygning, og for mange mennesker kan det være en nemmere måde at få nogle af virkningerne uden at ryge.

Rygning, Cannabisrygning involverer typisk afbrænding og indånding af fordampede cannabinoider (røg) fra små piber, bongs (bærbare versioner af vandpiber med et vandkammer), papirindpakkede joints eller tobaksbladsvøbte stumper.

Vaporizer, Som kan opvarme cannabis til en temperatur på 165-190 °C (329-374 °F), hvilket får de aktive ingredienser til at fordampe til damp uden at brænde plantematerialet.

Cannabis te, De cannabisprodukter, der har lavere koncentrationer af THC, skyldes, at THC er en olie og er opløselig i meget små mængder (2,8 mg pr. liter). Cannabis te laves ved at tilsætte mættet fedt til varmt vand (f.eks. fløde eller anden mælk end skummet) med en lille mængde cannabis.

Spiselige varer, Hvor cannabis tilsættes som en ingrediens til fødevarer, kan det findes i ting som smør og bagværk. I Indien laves bhang ofte om til en drink.

Tinktur af cannabis, Tinktur af cannabis er en koncentreret form for cannabis, der er lavet af alkohol.

Kapsler, Der er mange typer af kosttilskud, der typisk indeholder cannabisolie, og disse produkter tegnede sig for omkring 220 godkendelser i Canada i 2018.

Virkningerne af at ryge og spise cannabisprodukter opstår typisk inden for få minutter og kan vare i op til 90 minutter. Afhængigt af den anvendte mængde varer virkningerne i to til seks timer.

 

Hvordan virker cannabis?

Cannabis indeholder en lang række forskellige stoffer, hvoraf de fleste ikke er blevet grundigt undersøgt.

THC

Stoffet, der hovedsageligt er ansvarlig for rusvirkningen, hedder THC.

Der er specifikke receptorer i hjernen, kaldet CB1-receptorer, som THC binder. Det kan påvirke dit humør, hukommelse, koncentration, indlæring, søvn, appetit og tidsopfattelse.

Koncentrationen af THC i cannabis kan variere meget. Koncentrationen af THC i en gryde eller hash kan variere fra 3-10% til 10-20%, 15-30% for skunk og op til 60% for cannabisolie. Baseret på alt, hvad vi ved, jo højere THC-indholdet er, jo større er risikoen for afhængighed og negative konsekvenser, såsom psykose.

På det seneste har Europa og Nordafrika oplevet en stigning i mængden af THC i cannabis. Denne tendens er også set i Danmark.

Cannabinol (CBD)

Cannabis indeholder også et stof kaldet cannabidiol (CBD), som ikke giver forgiftning. På den anden side er der nogle mennesker, der mener, at dette stof kan have skadelige virkninger.

På den ene side har nyere undersøgelser vist, at dette stof kan have gavnlige effekter på tilstande som angst, psykose og måske endda afhængighed.

Nogle undersøgelser tyder også på, at en høj forekomst af CBD sammenlignet med THC reducerer de potentielle negative konsekvenser af cannabis, både med hensyn til udvikling af afhængighed, indvirkningen på korttidshukommelsen og risikoen for psykose.

Omvendt har CBD kun en lille effekt på den oplevede rus.

Syntetisk cannabis

Internationalt er der i flere år blevet observeret såkaldt syntetisk cannabis på det illegale marked, blandt andet under navnet Spice.

Det har der været sporadiske meldinger om i Danmark. Selvom stoffet er kendt som syntetisk cannabis, er det faktisk ret anderledes end det psykoaktive stof THC.

Mens THC er en delvis agonist på CB1-receptorerne, er syntetisk cannabis en fuld agonist. Syntetisk cannabis binder sig væsentligt mere til disse receptorer end naturlig cannabis.

Rusvirkningen af syntetisk cannabis er typisk meget stærk, og der er en væsentlig højere risiko for negative konsekvenser efter brug af syntetisk cannabis end efter brug af “almindelig” cannabis. Source: sundhed

Medicinsk cannabis

I 2015 blev der udviklet fokus på at bruge CBD og THC olie som en “kur” mod kræft på Facebook. Dette skabte en masse debat uden for Facebook. Der er tre typer cannabisbaseret medicin, der er godkendt af Lægemiddelstyrelsen: Sativex (en oral spray), Marinol (en tablet) og Nabilone.

Disse lægemidler kan bruges til at lindre smerter og kvalme hos kræftpatienter og til at hjælpe med muskelstivhed hos mennesker med multipel sklerose. I 2016 fik godt 200 patienter i Danmark lovlig cannabismedicin, og antallet er stigende. Et klinisk forsøg i Danmark, der tester effektiviteten af cannabisprodukter (inklusive rå plantemateriale) til behandling af forskellige tilstande (kræft, sklerose, rygmarvsskader og kroniske smerter) skal begynde i 2018 og vil løbe i fire år.

Der er gennemført adskillige forsøg med medicinsk cannabis i udlandet, og flere stater i USA har legaliseret cannabis til eget forbrug som følge af de positive effekter.

Skunk og dyrkning

I dag er skunk populær til dyrkning indendørs på grund af dets høje udbyttepotentiale. Som nævnt kræver skunkplanter et særligt miljø for at trives. Dette miljø skal give de rette betingelser for optimal vækst. Kvaliteten af skunken vil være høj, hvis planten dyrkes optimalt, og hvis de anvendte cannabisfrø også er af høj kvalitet.

Skunkplanter har generelt to adskilte stadier. Først skal den gennem et vegetativt stadium, hvor den får lov til at vokse. Så kommer blomstringsstadiet, hvor planten producerer blomster i sine topskud, som er afgørende for mængden af cannabinoider i planten. Der er tidspunkter på året, hvor skunkplanten er mere tilbøjelig til at blomstre, men der er undtagelser.

Der findes også autoflowering skunk frø i dag, som ikke kræver særlige betingelser for blomstring. Autoflowering skunkplanter blomstrer typisk i længere nætter, men det er ikke altid tilfældet. Uanset hvilke forhold de dyrkes under, vil disse planter blomstre. De er især velegnede til mindre erfarne hjemmeavlere.

Læs mere:

Pot vs. skunk: Hvad er forskellen?

Der er forskel på pot og skunk, selvom de ofte bruges sammen. Pot henviser til cannabisplantens blade og blomster, mens skunk refererer til plantens tørrede, helbredte knopper. Skunk er normalt mere potent end pot og har en højere koncentration af THC. 

Forskellen på hamp og marihuana ligger ikke i selve planterne, men derimod i forædlingsprocessen, som er afgørende for indholdet af THC og CBD i stoffet.

Som tidligere nævnt får Skunk de helt rigtige vækstbetingelser, når Skunk frø dyrkes indendørs. Udendørs dyrkning af skunk er en mulighed i Danmark, men det giver ikke ideelle vækstbetingelser. På den anden side er pot ikke nær så effektiv som skunk. 

Udendørs dyrket potte indeholder typisk mere bladmateriale med lavt THC-indhold. Pot kommer normalt fra større og tyndere planter, der producerer løsere knopper.

Det betyder, at den ikke er så stærk som i tilfældet med skunks, da den er nemmere at producere udendørs.

Hash vs. skunk – er hamp og hash det samme?

Det er vigtigt at bemærke, at der er forskelle mellem hash og skunk. Selvom de kan være ens på nogle måder, er de ikke det samme stof. Forskellen er, at hash er en sort eller brun klump, der er en blanding af harpiks og knopper fra cannabisplanten. 

Efter høst presses cannabisen hårdt for at danne en blød klump. Den type hash, der produceres, afhænger af, hvordan den presses.

THC-indholdet i hash varierer typisk fra 10-20 procent, hvilket gør det meget stærkere end skunk. Begge stoffer kan være stærkt vanedannende og have lignende virkninger. Risikoen for at udvikle et misbrug er på niveau med risikoen for at udvikle en afhængighed af alkohol. Jo tidligere du begynder at ryge, jo større er risikoen for at udvikle et misbrug.

Hash er et stof, der kan beruse folk. Dette produkt er udvundet af hampplanten, som også bruges til andre berusende produkter som marihuana, skunk osv. Det almindelige navn for cannabis er marihuana. Alle cannabisprodukter er forbudt i Danmark. Hampplanten indeholder over 400 forskellige kemikalier, men det vigtigste aktive stof er THC (delta-9-tetrahydrocannabinol). 

THC findes i plantens saft. Indholdet af THC er typisk lavest i marihuana og højest i hasholie. THC-koncentrationen varierer meget fra stamme til stamme. Du kan ikke se, hvor stærkt det enkelte produkt er uden at teste det selv. 

Hash er almindeligvis røget eller spist som en del af andre fødevarer. Lægemidlets berusende virkning varer længere og er sværere at kontrollere, når man drikker eller spiser det.

Loven

Hash må ikke importeres, eksporteres, sælges, købes, distribueres, modtages eller fremstilles. Det er ulovligt at dyrke hamp uden tilladelse. Straffen kan være bøde eller fængsel. Det er ikke tilladt at køre bil, når man er fuld. Det gælder også hashrus. Straffen for at overtræde færdselsloven kan være bøde, frakendelse af kørekort eller fængsel.

Flere slags cannabis:

MARIHUANA: Krukken består af findelte tørrede blade, topskud og blomster fra hampplanten. Det ligner tørret græs. Den indeholder i gennemsnit 1-2% THC.

SKUNK: Nederweed består af tørrede topskud og blomster fra hunplanter. Mange mennesker tror, at skunk ligner marihuana. Men skunk er stærkere, indholdet af THC er gennemsnitligt på 8%, ofte er det højere. Den særlige styrke ved SKU er, at den giver den bedst mulige service.

HASH: er harpiks (den tørrede plantesaft), som presses sammen med plantedele og bindemiddel. Hash kommer i forskellige former – enten klumper eller ark – og det kan komme i forskellige farver, som sort, brun, rød eller grøn. Hashen har et THC-indhold på cirka 6-8%.

HASHOLIE: Hash er et klæbrigt, tyktflydende ekstrakt af marihuana. Den er enten brun eller sort. Hasholie indeholder typisk mellem 20 og 30 % THC.

Hash er den mest populære form for cannabis i Danmark. Derfor bruges hash i denne folder. Effekterne forbundet med hash gælder også for andre cannabisprodukter.

Rusen

Det synlige tegn på hashforgiftning er blodskudte øjne. Hashrøgen kan føre til mundtørhed, hurtigere puls og hjertebanken. Hash ændrer ens sanser, humør og atmosfære. Lyd og lys opleves forskelligt, ofte mere intenst. Folk kan være begejstrede, fnise og grine. Du kan også få en ubehagelig panikoplevelse.

Mange mennesker bliver meget sultne og får episoder med mad “binge”. Du begynder at føle dig døsig. Når du indtager hash, bliver du mere sløv og klodset. Hash forringer hukommelsen, opfattelsen og beslutningstagningen. 

Hashrus og trafik blandes ikke godt. Hasheffekten kan forringe ens evne til at lære og løse problemer i op til 24 timer efter rygning.

Rusen vil vare i omkring tre til fire timer. Virkningerne af marihuanaforgiftning er baseret på, hvor meget og hvor stærkt personen ryger, samt deres individuelle oplevelser, personligheder, humør og situationer. 

Hashen bliver i kroppen i lang tid og kan påvises ved en urintest op til fire uger efter en forgiftning. Hash forårsager ikke livstruende forgiftning.

Tal fra Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse 2004
Tal fra Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse 2004 https://www.sst.dk/~/media/B2B50A2FACDF419994154CA2567C6C5D.ashx

Hash og andre rusmidler

Hvis du bruger flere stoffer, er det vigtigt at være opmærksom på de interaktioner, der kan opstå. Nogle stoffer kan påvirke hinanden på skadelige måder og kan føre til alvorlige helbredsproblemer, hvis de ikke overvåges korrekt. Det er vigtigt at være opmærksom på de mulige interaktioner mellem din medicin og at tale med din læge, hvis du er bekymret over dem.

At blande hash og alkohol kan have uforudsigelige effekter. Jo flere stoffer du bruger, jo større er risikoen for at udvikle afhængighed og forgiftning.

Hash og psyken

Hash kan forårsage angst og negative tanker om sig selv. I en meget lille procentdel af tilfældene kan hash føre til en psykose, som er en psykisk lidelse. En angstfyldt tilstand, hvor man er ved at miste evnen til at skelne mellem virkelighed og fantasi.

En psykose kræver behandling på et psykiatrisk hospital, mens angstanfald, mens du er beruset, kan hjælpes af dine nærmeste. Jo stærkere cannabisprodukt du bruger, jo større er risikoen for ubehagelige psykologiske effekter.

De fleste prøver ikke hash

De fleste unge kan ikke lide at prøve hash, men nogle gør det. Nogle mennesker prøver hash af og til, men det er en lille del af de unge, der ryger hash regelmæssigt. Dette er baseret på undersøgelser, hvor unge bliver spurgt sig selv.

Jævnlig brug giver problemer

Bruger du hash regelmæssigt, bliver du mere sløv og langsom. Du bliver mindre proaktiv og mindre fokuseret – hele tiden, ikke kun når du er fuld. Nogle mennesker bliver også deprimerede. Hash afbrænding af hjerneceller kan gøre dig mindre i stand til at huske, lære og løse problemer. Disse virkninger varer i et par uger eller måneder efter ophør.

Hash kan føre til en ond cirkel, hvor du bliver dårligere til at løse problemer og får flere problemer, som kan give lyst til at ryge mere hash. At ryge hash sammen med andre får dig til at føle dig godt tilpas. 

Efter en kort periode med hyppig brug er der brug for mere og mere ukrudt for at opnå samme berusende effekt. Tolerance opstår, når kroppen vænner sig til en bestemt stimulus, som et lægemiddel eller et bestemt miljø. Rygning øger mængden af hash i kroppens fedtvæv.

Det er usikkert, hvordan denne ophobning påvirker kroppen. Du kan blive afhængig af hash. Efter cirka en time var gruppen færdig med deres måltid. Rygning en måned vil få dig til at føle dig utilpas, når du stopper. Den afhængige hashryger føler sig mere i kontrol og mere “sig selv”, mens han ryger hash, end når han ikke ryger hash.

Abstinenssymptomerne

Irritabilitet, rastløshed, koncentrationsbesvær og dårligt humør er alle symptomer på søvnløshed. Søvnbesvær kan også føre til søvnproblemer generelt, såsom besvær med at vågne om morgenen og problemer med at falde i søvn. Abstinenssymptomerne forsvinder efter et par uger, hvis du ikke bruger hash.

Skidt for lungerne

Nyere forskning viser, at hashrygning er lige så skadeligt for lungerne og luftvejene som tobaksrygning. Jo større mængden af rygning, jo større er risikoen for at udvikle kræft. Derudover, hvis du ryger både hash og tobak, øges din risiko for kræft endnu mere.

Hvis du ryger hash

Hvor længe vil du køre din enhed på reduceret strøm? 

Du kan stoppe på egen hånd, hvis du vil, og der er ingen skade involveret. Det er nemmere, hvis du har støtte fra familie, venner og din kæreste. Venner, der selv ryger, kan næsten ikke støtte dig. Hvis du ønsker at få hjælp udenfor din kreds, kan du kontakte din læge, kommunens social- og sundhedsforvaltning, et ungdomsrådgivningscenter eller amtets misbrugskonsulent.

Hvad skal du være opmærksom på, hvis du bruger skunk?

Der er nogle vigtige overvejelser at gøre sig, når man har med skunks at gøre. Hvis det ikke bliver brugt rigtigt, kan det få konsekvenser for den, der indtager stoffet. Det sikreste valg, når det kommer til køb af skunk, er at købe det fra staten, da al dyrkning og forarbejdning kan dokumenteres. Først og fremmest er det altid vigtigt at sikre kvaliteten af de skunkplanter, der er brugt.

Dette er for at undgå potentielle problemer, der kan opstå ved at bruge subpar-anlæg. Produktionen skal foregå under de rette forhold og udføres af folk, der har en bred viden på området. Det er vigtigt at have den rigtige viden om, hvordan man bruger skunk.

Hvilke retningslinjer er der for skunk?

I Danmark er det ulovligt at dyrke planter eller plantedele, der falder ind under kategorien hash. Cannabisplantens frø og stilke er dog undtaget. Det er forordningen om euforiserende stoffer, som opstiller regler og retningslinjer, som også er blevet overvejet i forbindelse med medicinsk marihuana. I øjeblikket er det muligt at få tilladelse til at producere cannabis til industrielle eller medicinske formål.

Den skal optages på EU-Kommissionens liste over godkendte hampesorter, som højst må indeholde 0,2 procent THC. For private betyder de nye tiltag, at man skal have en recept fra en læge for at dyrke planter, der indeholder mere end 0,2 % THC til medicinsk brug. 

Du kan også købe lovlig cannabis fra en skunkbutik som Topskud.dk, der har specialiseret sig i at sælge potpourri og CBD-produkter som samlerobjekter og souvenirs. Disse planter dyrkes på samme måde som konventionel hamp, men må ikke sælges eller markedsføres til konsum.

Holland er kendt for lovligt at sælge hash og skunk i hele landet. Her er det tilgængeligt i såkaldte kaffebarer, hvilket gør cannabis og turisme til en generel trend i hele landet. Det samme gør sig gældende i Schweiz, hvor det er lovligt at dyrke planter i sin egen have i visse dele af landet. 

Det er kun lovligt at dyrke cannabis til eget forbrug, og ikke mere end fire planter. Andre steder, hvor det er lovligt til rekreativ eller medicinsk brug: USA, Canada, Uruguay, Tjekkiet, Argentina, Ecuador, Peru, Finland, Tyskland, Grækenland, Israel, Italien, Luxembourg, Malta, Polen og Portugal.

 
 

Kan jeg blive afhængig af skunk?

Det er muligt at blive afhængig af skunk, hvilket er dokumenteret af videnskab.dk.

En af de hyppigste årsager til, at vaner dannes, er, at hjernen frigiver dopamin, når du er forudindtaget. Frigivelsen af ​​dopamin kan ske på mange måder, men hvis man forbinder det med rygning af skunk, kan det blive en afhængighed på sigt.

Rusen kan være med til at afhjælpe problemer og tankeblokke. Rygning kan føles som selvmedicinering, hvilket kan skabe en følelse af afhængighed.

Endelig kan røgning af weed også finde sted i sociale vennegrupper. Er man sammen i bestemte vennegrupper, kan det nærmest blive en tradition at ryge, hvis man ikke har andet at lave.

Hvad gør skunk ved kroppen?

Mental påvirkning

Cannabisrus beskrives oftest som en tilstand, hvor man føler sig afslappet og godt tilpas. Efter at have røget eller indtaget hash, kan du føle dig mere snakkesalig og udadvendt og kan lettere grine.

Mange mennesker bliver mere indadvendte og stille, når de bliver ældre. Sanserne kan forstærkes under rus, hvilket typisk resulterer i en øget nydelse af farver og smag, og musikoplevelser kan blive mere intense.

Mange mennesker griner meget, og det kan se ud som om, de er fjollede. Personens virkelighedsopfattelse kan påvirkes på forskellige måder. Denne tilstand giver hurtigt plads til en mere afslappet tilstand.

Forskellige mennesker kan opleve rus på forskellige måder, og rus kan ændre sig over tid hos den samme person. Blandt andet synes rusoplevelsen ofte at være påvirket af personens tilstand og humør, før vedkommende bruger hash, samt af den sociale kontekst, som brugen af ​​hash finder sted i.

Endelig varierer virkningerne af cannabisforgiftning afhængigt af mængden af ​​THC, mængden af ​​indtaget cannabis og måden, det indtages på.

Fysisk påvirkning

Under rusen kan man opleve:

  • Røde øjne
  • Tør mund og øget puls
  • Øget appetit
  • Svimmelhed og træthed
  • Svækket koncentrationsevne og reaktionsevne
  • Nedsat evne til at vurdere omgivelserne kritisk

Virkningerne af marihuanaforgiftning kan vare op til 24 timer efter, at den akutte forgiftning er overstået, og derfor er kørsel i bil eller motorcykel forbudt, og trafik generelt bør frarådes, så længe der er målbar THC i blodet .

THC udskilles langsomt, og alt efter hvor meget og hvor ofte stoffet indtages. Efter rygning eller indtagelse af THC kan det påvises i blodet i op til tre uger. Kører du bil eller motorcykel inden for tre uger efter, kan du miste dit kørekort.

Korttidshukommelsen er normalt svækket, efter at en person har drukket alkohol, selv flere dage senere.

Opfattelsen af ​​tid under rus kan være stærkt påvirket af en oplevelse, hvor tiden enten går meget langsomt eller meget hurtigt.

Depressioner, angstanfald eller vrangforestillinger om forfølgelse kan forekomme i en akut fase. Nogle får en decideret psykose af brugen, en såkaldt cannabis-induceret psykose. Får man sådan en psykose, bør man søge psykiatrisk hjælp, og følges af en psykiater i tiden derefter. source: sundhed

Hvad gør skunk ved kroppen

Hvem bruger cannabis?

Cannabis har været brugt som rusmiddel i Danmark siden 60’erne, men i Asien og Sydamerika er der historiske og arkæologiske fund, der viser, at stoffet har været brugt i hundreder og endda tusinder af år.

Nogle eksperter er bekymrede over, at unge i stigende grad bruger cannabis. Omkring halvdelen af ​​de unge i Danmark har prøvet hash mindst én gang.

Omkring 10-12 ud af 100 unge rapporterer at have brugt hash den seneste måned. Men i de senere år har antallet af tilfælde af denne sygdom været relativt stabilt.

Der ser ikke længere ud til at være en stigende tendens. Blandt voksne er der cirka lige så mange som blandt unge, der har brugt hash på et tidspunkt i deres liv, men her har kun omkring 4 ud af 100 brugt hash inden for den seneste måned.

Undersøgelser har vist, at omkring en tredjedel af de personer, der blev stoppet for at køre i påvirket tilstand, har kørt i beruset tilstand. Source: sundhed

Hvor mange bruger cannabis i Danmark?

Cannabis er det mest brugte illegale stof i Europa. I Danmark har cirka halvdelen af ​​befolkningen prøvet at ryge hash.

Ifølge Sundhedsstyrelsen har omkring 2 % af danskere i alderen 15-64 år brugt hash den seneste måned, mens en landsdækkende undersøgelse fra 2014 viser, at mere end 10 % af de danske 15-25-årige har brugt hash i den seneste måned.

Cannabis er mere almindeligt brugt af mænd end kvinder i Danmark, og der er regionale forskelle i brugen i Danmark. Eksempelvis er andelen af ​​16-44-årige i København, der drikker alkohol, mere end dobbelt så høj (7,9 %) som andelen af ​​16-44-årige på Lolland (3,5 %).

Hvad er en hashpsykose?

 

I Danmark er der omkring 250 tilfælde om året af hash-induceret psykose, det vil sige en “hashpsykose” er en form for psykisk sygdom, hvor mennesker oplever intense hallucinationer og vrangforestillinger relateret til stofbrug.

En psykose kan starte under forgiftning eller inden for 2 uger efter indtagelse af alkohol. Det kan holde op til 6 måneder. Disse psykoser er karakteriseret ved falske overbevisninger eller opfattelser.

Personen tror på ideer, der er falske. at han eller hun er forfulgt. Der kan være hallucinationer, som typisk tager form af, at folk hører stemmer. Omkring 7 ud af 10 danskere, der får konstateret en hash-induceret psykose, bliver genindlagt med en ny psykose.

Cirka halvdelen får diagnosen skizofreni i løbet af de følgende 5-10 år. Der er ofte ikke tale om et midlertidigt problem, når nogen er indlagt med en hashpsykose. source:  sundhed

FAQ

Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.